How to add trees and vehicles?

How to add trees and vehicles?

Hammer Mapping — Page [1] 2 3
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
Hey,
I've searched for a long time now, and can't seem to find out how to add any cars or trees to my map ;S

Could someone show me where to download any models, and a quick tut on how to add them?

appreciae it !
 
 
2009 Dec 5 at 08:28 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
 
 
2009 Dec 5 at 10:26 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
thanks a lot !
But where can i download the stuffs used on the second link ?
 
 
2009 Dec 5 at 11:01 PST
Sushi

2009 Nov 12 • 364
AntonFifty said:
thanks a lot !
But where can i download the stuffs used on the second link ?


You can get more prefabs here!
 
 
2009 Dec 5 at 11:13 PST — Ed. 2009 Dec 5 at 11:13 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
What stuff?
...and that's the bottom line because Mate de Vita said so.
 
 
2009 Dec 5 at 11:22 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
de_odile and cs_costabrava
 
 
2009 Dec 5 at 11:42 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
You mean the wads? Hmm... I can't seem to find them, mainly 'cause cs-maps.org is for some reason being a tard and wadfather is down due to some maintenance or something like that. You could try googling them or you could download the maps from somewhere and try using textract to get the wads out.
superjer said:
You need:
1) BSP file, de_odile.bsp
2) Textract program --> http://www.superjer.com/files/textract.zip
3) Put them in the same folder
4) Open a command window there
5) Type: textract de_odile.bsp de_odile.wad
6) Then use your fresh new .wad

Hope this helps.
...and that's the bottom line because Mate de Vita said so.
 
 
2009 Dec 5 at 13:54 PST — Ed. 2009 Dec 5 at 13:55 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
thanks, ill have a look on google.
But could you help me fix these errors i get when i try to compile my temp map?
I cant seem to find the brush that is causing the trubble.
Ive used the "go to brush" option, but it gives me that the brush does not exist.
Could you help me?

http://www.mediafire.com/?umnjdwnzzdy
 
 
2009 Dec 5 at 16:38 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
The .map file doesn't work properly, please upload the .rmf and all the used .wad files.

But first do an alt+p check for errors in hammer and fix any errors that show up.
...and that's the bottom line because Mate de Vita said so.
 
 
2009 Dec 6 at 01:40 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
Thats what I tried to do, but like I said, I'm unable to pinpoint the location of the brush'es that has an error in it.
When I click "go to brush", it doesn't show up ;S

Anyways, here they are:
http://www.mediafire.com/?zmzmdzy0zzz
 
 
2009 Dec 6 at 02:33 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
You have empty entity errors. Check my first post in the FAQ for more info:
http://www.superjer.com/forum/mapping_faq_please_read_before_asking.php
...and that's the bottom line because Mate de Vita said so.
 
 
2009 Dec 6 at 04:55 PST — Ed. 2009 Dec 6 at 04:56 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
thanks !
But i still cant compile it ;S

Quote:
hlcsg v2.5.3 rel Custom Build 1.7 (Dec 9 2002)
Zoner's Half-Life Compilation Tools -- Custom Build
Based on code modifications by Sean 'Zoner' Cavanaugh
Based on Valve's version, modified with permission.
Submit detailed bug reports to (merlinis@bigpond.net.au)
----- BEGIN hlcsg -----
Command line: hlcsg -nowadtextures mapname
Entering mapname.map

Current hlcsg Settings
Name | Setting | Default
---------------------|-----------|-------------------------
threads [ 2 ] [ Varies ]
verbose [ off ] [ off ]
log [ on ] [ on ]
developer [ 0 ] [ 0 ]
chart [ off ] [ off ]
estimate [ off ] [ off ]
max texture memory [ 4194304 ] [ 4194304 ]
priority [ Normal ] [ Normal ]

noclip [ off ] [ off ]
null texture stripping[ on ] [ on ]
clipnode economy mode [ on ] [ on ]
onlyents [ off ] [ off ]
wadtextures [ off ] [ on ]
skyclip [ on ] [ on ]
hullfile [ None ] [ None ]
min surface area [ 0.500 ] [ 0.500 ]
brush union threshold [ 0.000 ] [ 0.000 ]

Using mapfile wad configuration
Wadinclude list :
[zhlt.wad]

0 brushes (totalling 0 sides) discarded from clipping hulls
CreateBrush:
Error: Entity 14, Brush 58, Side 1: plane with no normal
Error: plane with no normal
Description: The map has a problem which must be fixed
Howto Fix: Check the file ZHLTProblems.html for a detailed explanation of this problem

Error: Entity 14, Brush 58, Side 3: plane with no normal
Error: Entity 14, Brush 58, Side 3: has a coplanar plane at (-509, 146, 110), texture BLUEVIPER
Error: Entity 14, Brush 58, Side 4: has a coplanar plane at (-509, 146, 110), texture BLUEVIPER
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,34)-(10000,10000,34)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,34)-(10000,10000,34)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,70)-(10000,10000,70)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,70)-(10000,10000,70)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,66)-(10000,10000,66)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,66)-(10000,10000,66)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,52)-(10000,10000,52)
Error: Entity 14, Brush 58: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,52)-(10000,10000,52)
Error: Entity 14, Brush 149, Side 0: plane with no normal
Error: Entity 14, Brush 149, Side 1: plane with no normal
Error: Entity 14, Brush 149, Side 1: has a coplanar plane at (-458, 113, 92), texture STEEL
Error: Entity 14, Brush 149, Side 5: plane with no normal
Error: Entity 14, Brush 149, Side 5: has a coplanar plane at (-458, 114, 92), texture STEEL
Error: Entity 14, Brush 149, Side 5: has a coplanar plane at (-458, 114, 92), texture STEEL
Error: Entity 15, Brush 57, Side 1: plane with no normal
Error: Entity 15, Brush 57, Side 4: plane with no normal
Error: Entity 15, Brush 57, Side 4: has a coplanar plane at (-1393, 1023, 182), texture BLUEVIPER
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,34)-(10000,10000,34)
Error: Entity 15, Brush 58, Side 0: plane with no normal
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,34)-(10000,10000,34)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,70)-(10000,10000,70)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,70)-(10000,10000,70)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,66)-(10000,10000,66)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,66)-(10000,10000,66)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,52)-(10000,10000,52)
Error: Entity 15, Brush 57: outside world(+/-4096): (-10000,-10000,52)-(10000,10000,52)
Error: Entity 16, Brush 150, Side 0: plane with no normal
Error: Entity 16, Brush 150, Side 1: plane with no normal
Error: Entity 16, Brush 150, Side 1: has a coplanar plane at (-231, 942, 92), texture STEEL
Error: Entity 16, Brush 150, Side 5: plane with no normal
Error: Entity 16, Brush 153, Side 0: plane with no normal
Error: Entity 16, Brush 150, Side 5: has a coplanar plane at (-231, 941, 92), texture STEEL
Error: Entity 16, Brush 150, Side 5: has a coplanar plane at (-231, 941, 92), texture STEEL
(0.71 seconds)

----- END hlcsg -----



hlbsp v2.5.3 rel Custom Build 1.7 (Dec 9 2002)
Zoner's Half-Life Compilation Tools -- Custom Build
Based on code modifications by Sean 'Zoner' Cavanaugh
Based on Valve's version, modified with permission.
Submit detailed bug reports to (merlinis@bigpond.net.au)
----- BEGIN hlbsp -----
Command line: hlbsp mapname
>> There was a problem compiling the map.
>> Check the file mapname.log for the cause.

----- END hlbsp -----



hlvis v2.5.3 rel Custom Build 1.7 (Dec 9 2002)
Zoner's Half-Life Compilation Tools -- Custom Build
Based on code modifications by Sean 'Zoner' Cavanaugh
Based on Valve's version, modified with permission.
Submit detailed bug reports to (merlinis@bigpond.net.au)
----- BEGIN hlvis -----
Command line: hlvis mapname
>> There was a problem compiling the map.
>> Check the file mapname.log for the cause.

----- END hlvis -----



hlrad v2.5.3 rel Custom Build 1.7 (Dec 9 2002)
Zoner's Half-Life Compilation Tools -- Custom Build
Based on code modifications by Sean 'Zoner' Cavanaugh
Based on Valve's version, modified with permission.
Submit detailed bug reports to (merlinis@bigpond.net.au)
----- BEGIN hlrad -----
Command line: hlrad mapname
>> There was a problem compiling the map.
>> Check the file mapname.log for the cause.

----- END hlrad -----





When i try to go to these brushes, i cant find em ;S
 
 
2009 Dec 6 at 11:37 PST
Mate de Vita
Kelli

2008 Oct 4 • 2453
159 ₧
So the Map->Go to brush number doesn't work?
Have you been using VM? The brushes you've used it on are the ones causing the problems. I suggest you read some VM tutorials before using it again.
...and that's the bottom line because Mate de Vita said so.
 
 
2009 Dec 6 at 12:27 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
No, im not using a VM or anything ;S
I use the go to brush option, and it doesn't mark anything ;S
nothing is marked with the red lines around it
 
 
2009 Dec 6 at 12:35 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
AntonFifty said:
No, im not using a VM or anything ;S
I use the go to brush option, and it doesn't mark anything ;S
nothing is marked with the red lines around it



Still use the goto brush then [regardless if there are any red lines or not] hit del.

also use the 'check for errors' thingy in hammer that will
catch any invalid brushes.
 
 
2009 Dec 6 at 13:00 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
thanks, i just deleted it all ^^

But could someone help me find prefabs for a toilet and some trees?
Ive been lookin all day, doesn't seem to exist ;O
 
 
2009 Dec 6 at 13:36 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
AntonFifty said:
thanks, i just deleted it all ^^

But could someone help me find prefabs for a toilet and some trees?
Ive been lookin all day, doesn't seem to exist ;O



I have some models of some trees and brushes and a toilet if you want them.
 
 
2009 Dec 6 at 14:38 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
yes, i would like em please
 
 
2009 Dec 7 at 03:24 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
cmon, anyone else has any prefabs of trees and toilet stuffs please?
 
 
2009 Dec 7 at 10:29 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
 
 
2009 Dec 7 at 11:09 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
Could you please upload them in a rmf files please?
and including the wads if there is any?
thanks !
 
 
2009 Dec 7 at 11:20 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
AntonFifty said:
Could you please upload them in a rmf files please?
and including the wads if there is any?
thanks !


No. Learn.

 
 
2009 Dec 7 at 11:22 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
couldn't get it working ;S
 
 
2009 Dec 7 at 11:44 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
AntonFifty said:
couldn't get it working ;S



What do you mean?
 
 
2009 Dec 7 at 11:47 PST
AntonFifty

2009 Feb 10 • 96
the site you provided, im not able to download all 3 program needed, due the site is unavable.
When i choose cyrcle_sprite i cant open .mdl files.
When i choose only cyrcle, i can open mdl files, but they turn up as only a pink dot and not the model.

A rmf file would really save me some time, so i dont have to do this procedure the right way on ALL models.
 
 
2009 Dec 7 at 11:50 PST
Page [1] 2 3