Texturing

Texturing

Hammer Mapping — Page [1] 2
Denis93
2011 Mar 7 • 20
Hy there,
I'm a little bit stuck at a thing. I have a really old map that I sterted 2 years ago I think... and I want to aply textures on oly 1 face of the block. I amde it then , now.. I can't make it anymore :( How do I do it.

Oh and another thing. I am a sucki "lighter" , by that I mean I don't know how to make light look natural(I only know how to use light entity, I searched for another way to do it but no luck :( )

Thanks in advance
 
 
2011 Mar 7 at 02:25 PST
Curz-
2011 Feb 2 • 39
1.Make a block
2.Press the texture button
3.And then just click the side u want.Then put a texture to it :)
Life is like a farm, you take one wrong step and you're in deep shit.

***
I am not English.
 
 
2011 Mar 7 at 05:47 PST — Ed. 2011 Mar 7 at 05:47 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
not so helpful.

2&3 I know too , but they don't work...

And 1, huh?
 
 
2011 Mar 7 at 08:12 PST
Curz-
2011 Feb 2 • 39
U dont know what a block is or how to do it ???
It's just a box or smthng that u do with da block tool.

Okay, i'll explain again.

Open Hammer.

1. Press the BLOCK TOOL and make a box .
2. Press the TOGGLE TEXTURE APPLICATION.
3. Click the side u want to texture.(in camera view)
4. Choose a texture from the box that appeared when u pressed toggle texture application.(press browse to search the texture)
Press apply and thats it.
Life is like a farm, you take one wrong step and you're in deep shit.

***
I am not English.
 
 
2011 Mar 7 at 08:21 PST — Ed. 2011 Mar 7 at 08:40 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
I am trying to explain here that it doesn't let me click one side and you still continue explaining me the same thing (that I already know by heart).

IT SIMPLY DOESN'T LET ME CLICK ON IT!
Maybe you know what I could have done to make it not let me click it (changed some options or .. I don't know...)

It only lets me select entire object in up/front/side view...
As I remember I must click (for one side) in the camera view..
 
 
2011 Mar 7 at 08:30 PST — Ed. 2011 Mar 7 at 08:32 PST
Curz-
2011 Feb 2 • 39
When u click it, does the side u clicked turn red ?
If not then maybe the ''Hide mask'' button is on .

It's weird that it lets u choose the entire object.
Are u sure u pressed ''toggle texture application'' and then chose ur side that u want to click ?
Life is like a farm, you take one wrong step and you're in deep shit.

***
I am not English.
 
 
2011 Mar 7 at 08:43 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
Hide mask not on , I MOST DEFINETLY pressed on Toggle texture aplication .

I hope you didn't understand wrong, I can select entire block if I click it in the 2d view cameras , in the 3d textured camera, I can't click anything!

I found something here with driver update for my ATI , but no luck...
 
 
2011 Mar 7 at 09:28 PST
Killer-Duck
Homicidal Anatidae

2008 Mar 5 • 1169
633 ₧
Update grachic-card drivers.
QUACK! QUACK!
 
 
2011 Mar 7 at 09:49 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
I just sayd in my previous post that I updated them :P

Doesn't anyone have a Yahoo Messenger/MSN ID, so that I give them Team Viewer details to get in my pc and see what's wrong? It goes a lot faster :D
 
 
2011 Mar 7 at 10:16 PST — Ed. 2011 Mar 7 at 10:19 PST
SRAW
Rocket Man

2007 Nov 6 • 2525
601 ₧
Well then your video card must be old
Free Steam Games
 
 
2011 Mar 7 at 17:50 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
well it's old.. but it worked just fine before...
here you are ,the face where I need to put the texture and a face where I put it(a few years ago).

http://img814.imageshack.us/img814/2305/notthatold.png
 
 
2011 Mar 8 at 04:24 PST — Ed. 2011 Mar 8 at 04:25 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
You're supposed to right-click the brush (left click selects the face of the brush).
 
 
2011 Mar 8 at 18:51 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
desn't work :(
 
 
2011 Mar 8 at 21:39 PST
SRAW
Rocket Man

2007 Nov 6 • 2525
601 ₧
It means you have a bad video card that can't do it, since it was like this with my really old 1999 pc when I tried to install hamm0r on it.
Free Steam Games
 
 
2011 Mar 9 at 01:30 PST
Killer-Duck
Homicidal Anatidae

2008 Mar 5 • 1169
633 ₧
Make sure you download the latest driver from ATI's homepage.

(E.g. don't download drivers through Windows Update since they have a tendency to distribute old and outdated drivers...)
QUACK! QUACK!
 
 
2011 Mar 9 at 04:07 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
My video card : ATI Radeon X300/X500/X1050 Series

Well? :|
 
 
2011 Mar 9 at 04:38 PST
SuperJer
Websiteman

2005 Mar 20 • 6226
Denis93 said:
My video card : ATI Radeon X300/X500/X1050 Series

Well? :|

Are you asking what video card you have? Because we don't know.

You can probably find out by running dxdiag with Start -> Run.
 
 
2011 Mar 9 at 19:42 PST
sprinkles

Chrome Whore
2009 Sep 6 • 2547
10 ₧
Where do you learn all this stuff?
 
 
2011 Mar 9 at 21:01 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
@superjer : no , that's my graphic card... I just wanted to know what do you thought aboutit because many sayd that it's outdated...

And before it worked just fine(with the one face texturing)
 
 
2011 Mar 9 at 21:22 PST
Down Rodeo
Cap'n Moth of the Firehouse

Find the Hole II Participation Medal
2007 Oct 19 • 5486
57,583 ₧
 
 
2011 Mar 10 at 04:16 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
 
 
2011 Mar 10 at 04:45 PST
SRAW
Rocket Man

2007 Nov 6 • 2525
601 ₧
The fact of the matter is that hamm0r doesn't like ati cards.
Free Steam Games
 
 
2011 Mar 10 at 05:09 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
Let's just leave the graphic card to the side...
The thing is (as I told above) I had no problem in the past texturing on aly one face... do you know what could I have done? Should I download hammer again(bacause I have it in my pc for quite a lot of time).?
 
 
2011 Mar 10 at 06:45 PST
SuperJer
Websiteman

2005 Mar 20 • 6226
This actually is a problem with your graphics card or drivers.

There's an OpenGL function for detecting what polygon you clicked on, and ATI broke it. (ATI is retarded, after all.)

You need to get a new card or new (or older?) drivers to fix the problem.

Assuming you are using WinXP 32 bit, you probably want this:

support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.13&lang=English
 
 
2011 Mar 10 at 15:43 PST
Denis93
2011 Mar 7 • 20
Ohh I installed that already, eh.. maybe a friend will let me try it on his pc -.-
 
 
2011 Mar 11 at 04:51 PST
Page [1] 2